Орбан зробив “шенген” для російської агентури, яка через Угорщину потраплятиме в Європу, — Лісний

Віктор Орбан. Фото: ap.org

Рішення Угорщини про видачу віз за спрощеною схемою росіянам і білорусам відкриває двері для російських шпигунів. У Європейському Союзі це рішення зазнало критики. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“Фактично прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив “шенген” для шпигунів, агентури Російської Федерації, яка під личиною інженерів, робітників, потраплятиме в Європу. Тепер кожна держава, яка знатиме, що цей громадянин перетнув кордон Євросоюзу в Угорщині, буде цьому протидіяти. І це нормально, тому що агентурна мережа буде заходити через Угорщину”, — розповів він.

Експерт зазначив, що в Угорщині зараз живуть проросійські політики, які раніше займалися шпигунською діяльністю в Україні.

“В Угорщині осіли всі наші псевдополітологи та пропагандисти, які працювали на кума Володимира Путіна Віктора Медведчука та інших проросійських політиків. Вони чомусь добре почуваються саме в Угорщині”, — сказав він.

Європейському Союзу варто задуматися над тим, як покарати Орбана за його діяльність, спрямовану проти принципів ЄС, наголосив Лісний.

“Можна використовувати технологію заморожування членства на якийсь певний період, щоб не боротися з кожною помилкою Орбана. Він робить те, що він хоче, використовуючи бренд Євросоюзу. Це неприпустимо”, — резюмував він.

Читайте також: Орбан спрощує в’їзд для росіян та білорусів — реакції в ЄС (ВІДЕО)

Прямий ефір