Україна повернула ще трьох осіб з тимчасово окупованих територій

Повернення українців з тимчасово окупованих територій. Фото: t.me/dmytro_lubinetzs

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще трьох осіб у межах возз’єднання сімей, передбачених Женевською конвенцією про захист цивільного населення під час війни. Про це заявив український омбудсмен Дмитро Лубінець, повідомляє FREEДОМ.

Так, з тимчасово окупованої Луганської області повернули брата та сестру, які вже зустрілися з мамою. Також повернулася жінка, яка вже побачила свою доньку.

“До того ж відбулася зустріч української сторони з працівниками офісу російського уповноваженого з прав людини, на якій обидві сторони обмінялися листами військовополонених за формулою “200 на 200″ та обговорили гуманітарні питання”, — резюмував омбудсмен.

Читайте також: Семеро дітей вдалося повернути з окупованих Росією територій України (ФОТО)


Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “Я тут” або на сайт FREEДОМ. Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “Знаєш — скажи!”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.

Прямий ефір