Росіянам заборонили використовувати смартфони в зоні “СВО”: про причини розповіла Курносова

Мобилизированные солдаты армии РФ. Фото: gettyimages.com

У Росії ухвалено закон, що забороняє використання смартфонів та гаджетів у зоні так званої “СВО”, що обмежує російським військовослужбовцям можливість знайти способи безпечного дезертирства, наприклад, через український проєкт “Хочу жити“. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова.

“Нещодавно Державна Дума ухвалила черговий закон про заборону використання смартфонів та будь-яких інших гаджетів на фронті. Навіщо це робиться? Щоб військовослужбовці не змогли знайти можливість безпечного дезертирства”, — сказала вона.

У цьому контексті Курносова нагадала про український проєкт “Хочу жити!”, який допоможе будь-якому російському військовослужбовцю знайти безпечний спосіб здатися в полон.

“Здатись у полон сьогодні — це, можливо, єдиний спосіб зберегти своє життя. Однак російські “законодавці” намагаються заборонити все, щоб перекрити цей спосіб”, — наголосила політична аналітикиня.

Вона також розповіла, що проти заборони на використання смартфонів у зоні бойових дій виступають і “Z-військкори”.

“Як він виконуватиметься — окреме питання. Але поки у вас ще не відібрали телефон, швидко шукайте спосіб здатися в полон. Це, на мою думку, ваш єдиний спосіб вижити”, — підсумувала Ольга Курносова.

Читайте також: Уповільнене “вбивство” YouTube: долю відеохостингу в Росії обговорили експерти

Нагадаємо, у п’ятницю, 2 серпня, відбулося планерне засідання Ради Федерації, на якому було схвалено кілька законів. Один із них запроваджує загрозу арешту для військовослужбовців у зоні “СВО” за використання смартфонів із доступом в інтернет.

Прямий ефір