У Росії стає дедалі менше охочих іти на війну за гроші, — Курносова

Ольга Курносова. Скріншот: uatv.ua.tv

Для Росії гроші не проблема, але кількість громадян, які готові йти на повномасштабну війну проти України, продовжує скорочуватися. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова.

“Гроші — це найпростіше. Їх завжди можна надрукувати. Але охочих стає все менше і менше, тому що практично всіх, кого можна було набрати, вже “висмоктали” таким пилососом”, — сказала вона.

Як вона зазначила, насамперед на фронт йшли та продовжують йти люди з фінансовими труднощами заради значних виплат, які пропонує Міністерство оборони.

“Такі гроші неможливо було заробити якщо не за кілька років, то за 10 років. Самі гроші пропонувалися у той момент, коли люди ще погано розуміли, що ціна цих грошей — їх життя. У цей момент вдалося набрати досить багато”, — наголосила Курносова.

За її словами, на фронт також погоджуються йти громадяни, котрі не до кінця розуміють, що відбувається.

“Маргінальні верстви, у тому числі алкоголіки та наркомани, також потрапляли туди. Зараз практично всі ці групи вже відібрані, і брати нема звідки. Звідси й з’являються нові методи набору. Звичайно, насамперед це заробітчани, які захотіли здобути російське громадянство. Тепер їм кажуть: “Отримали громадянство — йдіть воювати, інакше ніяк”, — підсумувала Ольга Курносова.

Читайте також: Закупівля “гарматного м’яса”: підвищення виплат контрактникам у Росії прокоментував Подоляк

Як повідомлялося, Путін подвоїв одноразову виплату за укладення контракту з Міністерством оборони Російської Федерації, намагаючись розв’язати проблему нестачі новобранців, оскільки охочих іти на війну проти України стає дедалі менше. Тепер платити будуть 400 тис. рублів, що становить приблизно 4,5 тис. доларів.

Прямий ефір