Російські окупанти вже не можуть проводити наступ на Харківському напрямку — розбір Грабського

Сергій Грабський. Фото: utro02.tv

Сили оборони України вжили всіх заходів, щоб російські окупанти не могли проводити наступ на Харківському напрямку. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Сергій Грабський.

“Сили оборони України змінили цей пріоритет, унеможлививши проведення цієї операції. А з військового погляду є абсолютно безглуздим завданням утримувати якісь населені пункти, які не мають жодного стратегічного чи навіть оперативного значення, тому що вони не є плацдармами, не є районами, де можна розгорнути ударні угруповання, з яких проводити наступ. Це просто ділянки території, причому такі ділянки території, які навіть не підійшли до укріплення України на цьому напрямку. Вони застрягли буквально в смузі забезпечення”, — сказав він.

Військовий експерт констатував, що з військового погляду росіянам варто було б забратися звідти, бо триматися там немає жодного сенсу. Однак Грабський переконаний, що, виходячи з розуміння ефективності у російської армії, загарбники триматимуться за кожен клаптик української землі.

“Але якоїсь серйозної стратегічної загрози вони там не можуть становити, тому що той бойовий потенціал, який вони вклали в цей наступальний порив, був знищений українськими Силами оборони”, — сказав він.

Грабський прогнозує, що уповільнені бої триватимуть у найближчій перспективі.

“Росія також буде розтягувати на цей напрямок свої частини, підрозділи, щоб створювати видимість активності, спроби контратакувати та, як вони думають, утримувати значні підрозділи українських військ на цьому напрямку”, — сказав військовий експерт.

Читайте такожПонад 20 атак здійснили російські окупанти на Торецькому напрямку, понад 50 — на Покровському

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1 100 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, вісім бойових броньованих машин, 42 артилерійських системи, дві реактивні системи залпового вогню, 37 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки.

Прямий ефір