Літня кампанія для росіян виявилася провальною — подробиці від військового експерта

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Літня кампанія для російських окупантів виявилася провальною. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Сергій Грабський.

Він зазначив, що бойові дії сьогодні ведуться з дуже великою напругою. Вікно можливостей для росіян поступово закривається, і вони роблять усе можливе, щоб встигнути захопити якомога більше української території. 

“Ми робимо все можливе, щоб під час цієї операції завдати противнику максимальної поразки й наростити наші удари в усіх напрямках. І ось той відчай, з яким противник атакує на різних напрямках із мінімальним успіхом, говорить саме про те, що вони дуже сильно поспішають. І водночас це говорить про те, що вони не збираються послаблювати свого натиску та продовжуватимуть тиснути на наші позиції найближчим часом із тією самою силою, з якою вони це робили. Поки вони мають можливість використовувати чисельну якісну перевагу, вони будуть намагатися прориватися”, — сказав Грабський.

За його словами, те, що роблять зараз на фронті Сили оборони України, “виходить за межі людських можливостей”.

Військовий експерт зазначив, що поки росіяни відчувають, що в них достатньо сил та ресурсів, вони не зважають на жодні втрати.

“І дані перехоплень, які я читаю іноді, говорять про те, що в деяких полках вони втратили по 5 тис. за 3 місяці. Але потрібно розуміти, що штатна чисельність полку — це десь близько 3,5 тис. Тобто ці полки вже втратили по 2, по 3 склади своїх підрозділів. З усім тим, вони продовжують перебувати. Противник і буде далі так лізти. Але, загалом-то, вже зараз стало зрозуміло, що літня кампанія для нього виявилася провальною. Саме з цим пов’язані такі хаотичні спроби знайти хоч де-небудь якісь слабкі місця в українській обороні”, — сказав Грабський.

Читайте також: Понад 20 атак здійснили російські окупанти на Торецькому напрямку, понад 50 — на Покровському

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1 100 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, вісім бойових броньованих машин, 42 артилерійських системи, дві реактивні системи залпового вогню, 37 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 56 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки.

Прямий ефір