Збільшує лінії розбрату і створює “білий шум”, — Полегкий про вплив РФ на вибори у США

Прапор США. Фото: gettyimages.com

Російський вплив на вибори у США вписується в загальну стратегію РФ у протистоянні із Заходом. Кремль збільшує лінії розбрату і продукує “білий шум”. На цьому в прямому ефірі телеканалу FREEДOM акцентував академічний директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий.

“Основний інструмент, який використовує Росія, — це підвищення існуючих ліній розбрату. Друга мета — забивання інформаційного простору так званим “білим шумом”. Тобто, величезна кількість якихось повідомлень, які руйнують раціональні підстави для глядача, щоб намагатися тверезо й емоційно оцінювати якісь події”, — розповів Полегкий.

Він зазначив, що тут Росія активно використовує теми, які типові для конспірології — величезна кількість теорій всіляких змов тощо.

“Самі по собі вони потрапляють на окремих слухачів. Тобто, цільова аудиторія може бути обмежена. Але оскільки таких каналів величезна кількість, то це загалом створює дуже таке реалізоване і нераціональне медіасередовище”, — додав експерт.

За його словами, дуже часто Росія використовує вже через налаштовані мережі поширення певні теми.

“І тут Росія завжди нагадує про Україну. Наприклад, після 2014 року величезна кількість матеріалів, які були для іноземної аудиторії, “Russia Today” присвячувала Україні. Припустимо, в іспаномовних і франкомовних країнах матеріали RT, які стосувалися України, доходили до 40-45%. А це — можливість впливати на громадську думку в країні”, — зазначив директор Центру публічної дипломатії.

Він пояснив, що для Росії що більше безладу, що більше хаосу, що більша поляризація і напруга всередині Сполучених Штатів, то краще.

“У РФ вважають, що в такій ситуації Штатам доведеться все більше замикатися на внутрішні проблеми. І, відповідно, тут відкривається поле можливостей для Росії, яка вміє будувати в такому хаосі свої стратегії і вміє використовувати тактики репресивного контролю, інформаційного впливу. І тут Кремль вважає, що в такій ситуації він отримує певні свої пріоритети”, — резюмував Олексій Полегкий.

Читайте також: США офіційно схвалили збільшення атомної генерації в Україні в умовах війни (ВІДЕО)

Прямий ефір