США вважають результати виборів у Венесуелі сфальсифікованими

Прапор США. Фото: gettyimages.com

США вимагають від Венесуели докладних підсумків підрахунків голосів на президентських виборах. У Вашингтона є підстави вважати, що результати виборів сфальсифіковані. Про це заявив заступник прессекретаря Державного департаменту Ведант Патель, інформує FREEДОМ.

“Ніколас Мадуро і його представники оголосили себе переможцями національних виборів, які, на нашу думку, були підірвані антидемократичними діями, політичними репресіями і маніпуляціями на виборах. Найкращий шлях уперед чітка публікація даних волевиявлення”, із заяви прессекретаря Держдепу США.

Президенти США та Бразилії закликали уряд Венесуели оприлюднити детальні дані голосування на президентських виборах.

Спільну заяву було зроблено після телефонної розмови Джозефа Байдена і Луїса Інасіу Лули да Сілви. Обидва заявили, що результати є критичним моментом для демократії на всій півкулі.

Читайте також: Необхідно забезпечити прозорість і чесність виборчого процесу у Венесуелі, — Боррель

Нагадаємо, у Венесуелі спалахнули протести через переобрання авторитарного президента Ніколаса Мадуро на третій термін. Виборчі органи заявили, що він нібито набрав 51% голосів і має продовжити правління, яке триває понад двадцять років. Опозиція країни назвала результати виборів сфальшованими.

Прямий ефір