Саміт миру націлений на створення міжнародного тиску на Росію, — Фесенко

Володимир Фесенко. Фото: ukrinform.ua

Саміт світу призначений для формування міжнародного тиску на Росію, розробки пропозицій та демонстрації підтримки України, але не є підходящою платформою для безпосереднього досягнення дипломатичного рішення. Очікувати негайного результату не слід. Про це сьогодні, 30 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив політолог Володимир Фесенко.

“Я не думаю, що дипломатичне розв’язання питання буде досягнуто на Саміті миру. Саміт виконуватиме іншу роль — створювати міжнародний тиск. Самі переговори, на мою думку, відбудуться пізніше і в іншому форматі, на іншому майданчику”, — сказав він.

Як зазначив політолог, реальні переговори часто відбуваються у вужчому колі та у закритому режимі.

“Саміт або інші мирні конференції завжди проводяться у широкому форматі. Однак, публічний формат — це не переговори. Тому їх функція полягає у чиненні тиску, розробці позиції та пропозицій для майбутніх переговорів, а також у демонстрації підтримки. Це дуже важливо для нас, але не варто очікувати негайного результату”, — наголосив Володимир Фесенко.

Читайте також: Хто може стати посередником у переговорах України та РФ про завершення війни: експерти назвали країни та умови

Нагадаємо, перший Саміт миру щодо України відбувся 15-16 червня 2024 року в готелі Бюргеншток неподалік Люцерни у Швейцарії.

Прямий ефір