У російських спецслужб досить розгалужена мережа агентів у Європі, Франція — не виняток, — Коваленко

Олександр Коваленко. Фото: vzglyad.az

У Франції заарештували активіста ультралівого руху на об’єкті, що належить залізничній компанії SNCF. Його підозрюють в актах саботажу, які кілька днів тому паралізували роботу мережі. Не виключено, що правоохоронні органи Франції знайдуть російський слід у залученні активіста до диверсій у день відкриття Олімпіади в Парижі. Таку думку сьогодні, 30 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“У російських спецслужб досить розгалужена мережа агентів у Європі, і Франція — це одна з тих країн, де ця мережа досить численна. До неї входять, зокрема, і представники різного роду радикальних течій, партій націоналістичного спрямування”, — сказав він.

Раніше було заарештовано росіянина, який проживає в Парижі. Його звинуватили в підготовці “актів дестабілізації” на Олімпійських іграх. Про це повідомила прокуратура Парижа.

“Завербувати агента, який би здійснював такого роду диверсії в такій країні як Франція, для російських спецслужб не проблема. Я абсолютно не здивуюся, якщо в результаті слідчих дій з’ясується, що Росія цілком і повністю стоїть за подібного роду провокаціями”, — резюмував Коваленко.

Читайте також: Франція захищає Олімпіаду від терактів та диверсій — хроніка перших днів (ВІДЕО)

Прямий ефір