США виділять Філіппінам військову допомогу в розмірі 500 млн доларів

Прапор США. Фото: gettyimages.com

США виділять Філіппінам 500 млн дол. на тлі зростаючої активності Китаю в регіоні. Про новий пакет військової підтримки оголосили державний секретар Ентоні Блінкен і глава Пентагону Ллойд Остін під час візиту до Маніли, інформує FREEДОМ.

“Ми обидва поділяємо стурбованість, і багато інших країн регіону також поділяють стурбованість з приводу вжитих Китаєм ескалаційних дій у Південно-Китайському морі, Східно-Китайському морі та в інших місцях. Це те, про що ми багато чули від наших колег на нещодавніх зустрічах Асоціації держав Південно-Східної Азії”, наголосив Ентоні Блінкен.

“Ми готові надати унікальні інвестиції для модернізації Збройних сил Філіппін і Берегової охорони Філіппін. Ми працюємо з Конгресом США над виділенням 500 мільйонів доларів на військову підтримку Філіппін. Цей рівень фінансування безпрецедентний і посилає Філіппінам чіткий сигнал підтримки з боку США”, заявив Ллойд Остін.

Читайте також: США застерегли Китай від подальшої підтримки Росії — подробиці (ВІДЕО)

Раніше експертка з питань Східної Азії Наталія Плаксієнко-Бутирська заявила, що Китай посилює політичний вплив через економічні відносини в Латинській Америці, Африці, на Близькому Сході. Так, амбіції Піднебесної виходять за межі Азійського регіону і мають глобальний характер.

Прямий ефір