Росія не може зараз активно випускати дрони-камікадзе типу “Шахед” — причини озвучив Храпчинський

БпЛА Shahed. Фото: gettyimages.com

Росія залежна від поставок дронів-камікадзе типу “Шахед” від Ірану. Про це сьогодні, 30 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт у сфері авіації, заступник генерального директора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський.

Він зазначив, що в російському озброєнні перебуває велика кількість західних компонентів.

“Я б звернув увагу, що в принципі, якщо ми говоримо про такий пристрій, який Росія дуже любить популяризувати, це “Комета” — антена, яка дає змогу обходити засоби радіоелектронної боротьби та приймати стійко сигнали з GPS-супутників, то якість виконання цього пристрою стала гіршою. І ми бачимо, що плати стали простішими та, грубо кажучи, спайка теж погіршилася. Це свідчить, у принципі, про проблематику й про неможливість масштабувати”, — сказав експерт.

Храпчинський підкреслив, що Росія не може зараз активно випускати дрони-камікадзе “Шахед”.

“Тому що якщо свого часу вони дозволяли собі на місяць випускати по 500, по 600, по 400 “Шахедів”, то зараз ця кількість зменшилася. Зрозуміло, що Росія залежить дуже сильно від Ірану, від постачання комплектуючих до “Шахедів”. Тому, в принципі, найближчим часом ми будемо бачити появу інших видів БпЛА, які будуть дуже дешевими, з підручних матеріалів, тому що Росія воює кількістю, а не якістю”, — сказав він.

Читайте також: Неякісні комплектуючі призвели до втрати низки літаків Іл-76 у Росії — що відомо (ВІДЕО)

Нагадаємо, західні аналітики прогнозують виснаження російської армії до 2025 року через колосальні втрати радянської зброї й падіння виробництва військово-промислового комплексу (ВПК). І це попри допомогу Китаю, КНДР, Ірану та Білорусі.

Прямий ефір