Окупанти у спробах прорвати українську оборону на Курахівському напрямку втратили велику кількість бронетехніки — ситуація на фронті

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Покровський та Курахівський напрямки залишаються найгарячішими на фронті. На першому російська армія впродовж минулої доби активно застосовувала бомбардувальну та штурмову авіацію, а на другому втратила велику кількість бронетехніки у спробах прорвати оборону українських військ. Про це сьогодні, 30 липня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

За добу росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах України удару однією ракетою та 99 керованими авіабомбами (КАБами), а також здійснили 4 588 обстрілів, з яких 110 — із реактивних систем залпового вогню. Авіаударів зазнали понад 30 населених пунктів у Харківській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Між Силами оборони України та російськими окупаційними військами за цей час сталося 149 бойових зіткнень. Оперативна ситуація на напрямках наступна:

На Харківському відбулося п’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському — шість: Сили оборони відбивали штурмові дії агресора біля Новоосинового, Піщаного та Стельмахівки

На Лиманському ворог атакував 13 разів неподалік Невського, Макіївки, Тернів та у Серебрянському лісі.

На Сіверському українські захисники відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів в районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки та Богданівки.

На Торецькому 19 атак загарбники здійснили неподалік Дружби, Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку Сили оборони за добу зупинили 52 атаки у районах 10 населених пунктів. Найактивнішим ворог був біля Новоолександрівки, Желанного та Прогреса. Діяв на напрямку за значної підтримки бомбардувальної та штурмової авіації.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 21 штурмову дію неподалік Костянтинівки, Парасковіївки та Побєди, де противник продовжує спроби прорвати українську оборону. За добу окупанти втратили на цьому відтинку фронту велику кількість танків та іншої бронетехніки.

На Времівському напрямку ворог здійснив дев’ять штурмів українських позицій неподалік Водяного, Великої Новосілки та Костянтинівки.

На Оріхівському окупанти і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій: чотири російські атаки захлинулися в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському три атаки росіян також не мали успіху — агресор зазнав втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, задіює для ударів FPV-дрони.

Українські воїни продовжують завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці. За добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників склали понад 1 060 осіб. Також українські воїни знешкодили 25 танків, 38 бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем, одну реактивну систему залпового вогню, 27 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, 53 автомобіля та шість одиниць спеціальної техніки.

Прямий ефір