Кремль купує людей на війну вже в Москві та Пітері, ціна патріотизму — 2 млн рублів, — експерт

Ілюстративне фото: glavcom.ua

Російська влада через брак людських ресурсів в армії вирішила збільшити фінансування для контрактників. Але якщо раніше людей заманювали на війну проти України з глибинки РФ, то зараз справа дійшла до Москви і Санкт-Петербурга. Це свідчить про кризу путінської війни — гроші ще є, але воювати вже немає кому. Таку думку сьогодні, 29 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловив російський журналіст, блогер Ренат Давлетгільдєєв.

Він зазначив, що Кремль не шкодує грошей, щоб залучити людей на війну. Чергове підтвердження — указ мера Москви Сергія Собяніна про виділення всім військовослужбовцям за контрактом 2 млн рублів. Ренат Давлетгільдєєв закликав звернути увагу, що йдеться саме про Москву.

“До цього війна Москву обходила. Здебільшого воювати вирушали люди не з центральних регіонів Росії. А столиця жила у своїй реальності, там не було війни. І той факт, що зараз війна прийде в Москву, а вона прийде, свідчить про те, що в решті країни люди, мабуть, скінчилися. І ті, хто каже, що в Росії достатньо грошей і людей, помиляються. Грошей, можливо, поки що достатньо, а людей, як ми бачимо, вже не вистачає, якщо зараз активно купують людей уже зі столиці та Пітера”, — зазначив гість ефіру.

Він наголосив — запевнення російських пропагандистів і політиків, що в РФ “хочуть воювати, покоління 20-річних чоловіків підтримує війну, а до військкоматів стоять черги”, абсолютно не відповідає дійсності.

“Ось ці 2 млн рублів за вбивство українців — хіба це не доказ того, що не хочуть іти воювати? Тобто Російській державі доводиться купити ось цих солдатиків, щоб відправити на фронт. Я думаю, що це дуже важлива новина. По-перше, тільки за гроші можна купити людей, які відправляються на війну. По-друге, за ці гроші купують людей з Москви і Санкт-Петербурга, з тих міст, які до цього у війні замазані кров’ю не були. Тому я б закликав говорити про кризу війни. 2 млн рублів — це ціна російського патріотизму. А якщо патріотизм потрібно купувати, то чи патріотизм це”, — зазначив журналіст.

Читайте також: Рішення про блокування в Росії доступу до YouTube вже ухвалено: про цілі Кремля розповів Пономарьов

Прямий ефір