Після нещодавніх диверсій французька залізниця відновила роботу

Прапор Франції. Фото: Reuters

Французька залізниця відновила роботу після нещодавніх диверсій. У Міністерстві транспорту зазначили, що всі поїзди вже курсують за графіком. Зі свого боку в Міністерстві внутрішніх справ Франції повідомили, що вже ідентифікували кількох людей — ці люди стоять за саботажами, які збіглися з церемонією відкриття Олімпійських ігор. За даними відомства, диверсії на залізниці здійснили ліві екстремісти. Розслідування триває, повідомляє FREEДOM.

“Ви бачите, що залізнична компанія після диверсій минулого тижня повністю відновила свою роботу. А що стосується поїздів, акредитованих для Олімпійських ігор у Парижі, можу сказати, що вони були захищені. Зазначу, що ми ретельно контролюємо ситуацію, а наші заходи безпеки на найвищому рівні”, — прокоментував ситуацію генеральний директор оргкомітету Олімпійських ігор у Парижі Етьєн Тобуа.

Читайте також: До диверсії на залізниці у Франції може бути причетна Росія, — Жирнов

Нагадаємо, 26 липня, за кілька годин до церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі паралізувало мережу високошвидкісних залізниць внаслідок масштабної атаки. Злочинці влаштували підпали в жолобах, де проходять оптоволоконні кабелі, що керують рухом поїздів. Було скасовано безліч рейсів. Зокрема, і кілька поїздів, які з’єднують Париж із Лондоном.

Прямий ефір