Люди ходять прати та митися до сусідів — що відбувається з водопостачанням окупованого Бердянська, розповів чиновник

Ілюстративне фото: expertcentr.com.ua

Жителі окупованого міста Бердянськ Запорізької області страждають від проблем із водопостачанням практично з моменту захоплення міста росіянами. Ситуація постійно погіршується. Вже кілька місяців води “бракує” для верхніх поверхів багатоповерхівок. Перспектив покращення немає — по всьому місту рвуться труби. Про це сьогодні, 29 липня в ефірі FREEДОМ розповів заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов.

За його словами, окупанти не могли налагодити нормальне водопостачання навіть до підриву греблі Каховської ГЕС. Головна проблема — у мережах, які нормально не обслуговуються.

“Проблеми розпочалися, бо вони не займалися мережами. Проблеми почалися, тому що не було мінімально хоча б діагностики, профілактики. І я вже мовчу про те, що якийсь глобальний ремонт мав відбуватися на постійній основі, як це було свого часу за часів української влади. Наразі вони посилаються на те, що нібито отримали системи в поганому стані. Але палець об палець за два роки ніхто не вдарив”, — констатував Дудукалов.

За його словами, у місті катастрофічно не вистачає фахівців, так звані “шефи” з російської Твері позували перед камерами для пропагандистських сюжетів, але нічого не зробили.

“Зараз у місті Бердянськ у різних точках, у різних локаціях, у різних районах течуть просто річки вулицями, рве труби, і їх ніхто не ремонтує. На все місто Бердянськ залишилася одна аварійна бригада. У “Водоканалі” співробітників немає, фахівців немає, матеріалів немає, обладнання немає. І немає нормального здорового підходу. Місяцями немає тиску води. У деяких місцях вище за 6-8 поверхи у людей з’явилися традиції піти до сусідів, піти до родичів, випрати, помитися, якісь елементарні побутові потреби реалізувати”, — розповів Віктор Дудукалов.

Читайте також: Тисячами обчислюється кількість “віджатого” окупантами житла у Бердянському районі — що робити власникам, сказав Дудукалов

Прямий ефір