ФСБ намагається взяти реванш у Міноборони РФ на тлі браку “кормушок”: арешти російських генералів пояснив експерт

Олександр Мусієнко. Скріншот: uatv.ua

У чисток, що продовжуються в Міністерстві оборони РФ, є дві причини: корупція, що зашкалює, і одночасно боротьба за фінансові потоки. Таку думку в ефірі FREEДОМ сьогодні, 29 липня, висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що існування “кормушок” завжди допускалося Кремлем, однак, мабуть, рівень корупції у відомстві перевищив дозволені показники.

“Рівень корупції перевершив будь-які очікування та показники навіть того, що загалом допускалося Кремлем для того, щоб ця “кормушка” існувала. Власне, тому вони почали демонструвати хоч якісь дії, спрямовані на боротьбу з цією корупційною машиною. Пішли посадки. Бєлоусов, новий міністр оборони, почав махати шашкою, щоб показати: дивіться, як я боротимуся з корупційними явищами”, — коментує гість ефіру.

Однак, на його думку, є й інший бік чисток.

“Йде боротьба за переділ потоків, бо прийшла нова команда. Фактично ФСБ, яку Шойгу весь час дистанціював і не допускав до фінансових потоків, які йшли через Міноборони, намагається взяти реванш і зайти, завести своїх людей до цих потоків. Тут же слід розуміти, що фінансування збільшилося на 2024 рік, зокрема на військово-промисловий комплекс. Відповідно, Міноборони отримує кошти для того, щоб фінансувати держоборонзамовлення для виробництва озброєнь. Тому це досить ласий шматочок на сьогодні. На тлі економіки Росії, яка продовжує страждати від санкцій, не так багато місць, де можна знайти нову “кормушку”, — пояснив Олександр Мусієнко.

Читайте також: Затримання генералів у РФ — показові виступи для народу і Путіна, — Курносова

Нагадаємо, у Міноборони Росії продовжуються чистки. У справі про корупцію ФСБ затримала вже п’ятого генерала — Дмитра Булгакова, колишнього заступника міністра оборони Російської Федерації. Його заарештували та помістили у СІЗО “Бутирка” у Москві.

Прямий ефір