Про причини “дзвінка останньої надії” Бєлоусова в Пентагон розповів Дунда

Олег Дунда. Фото: Facebook

Дзвінок міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова главі Пентагону Ллойду Остіну з приводу “таємної операції” України свідчить про вкрай слабку позицію Росії. Про це сьогодні, 29 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова міжфракційного об’єднання Верховної Ради України “За деколонізацію і демонтаж Російської імперії” Олег Дунда.

Він зазначив, що Бєлоусова не можна розглядати як незалежну ланку, це звичайний виконавець.

“Жодних можливостей для знаходження якихось точок дотику, взаємної домовленості у нього абсолютно бути не може. Йому скажуть воювати — він буде воювати, йому скажуть сидіти рівно на стільці — він буде рівно сидіти на стільці. Ні на що більше він фактично не претендує. Те, що сталося з цією розмовою, свідчить про вкрай слабку позицію Росії. Тобто якщо дійшло до того, що Бєлоусов змушений дзвонити до США, щоб протидіяти операції в Україні, це говорить про те, що у Російської імперії взагалі немає сил протидіяти… Це чергове свідчення слабкості”, — сказав Дунда.

На його думку, цей дзвінок — визнання, що у РФ немає особливих сил протидії для відбиття удару.

“І цей дзвінок у Пентагон — це дзвінок останньої надії. Але хочу запевнити й наших глядачів, і людину, яка сидить на посаді в кріслі міністра оборони Російської імперії, що довго це тривати не буде. В Україні потихеньку розвивається ВПК, у нас з’являються свої ракети, свої можливості. І рано чи пізно нам для того, щоб завдати удару, якого вони так бояться, й змушені дзвонити у Вашингтон, нам згоди США буде не потрібно. Ба більше, найімовірніше, з урахуванням того, що стара політична еліта часів холодної війни потихеньку йде на пенсію, після виборів, я думаю, таких заборон уже щодо України у США не буде”, — вважає Дунда.

https://www.youtube.com/watch?v=-uF_5brL2y4&ab_channel=FREE%D0%94OM.LIVE

Читайте також: Міністр оборони України закликав Пентагон терміново скасувати заборону на далекобійні удари

Раніше видання New York Times, посилаючись на трьох неназваних американських чиновників, повідомило, що 12 липня Бєлоусов ініціював телефонну розмову з Остіном. Міністр оборони РФ хотів попередити, що Москва виявила підготовку України до “таємної операції” проти Росії, яку нібито раніше схвалив Вашингтон. Стверджується, що представники США “здивувалися”, почувши таке твердження, й не знали про таку операцію.

Прямий ефір