Затримання генералів у РФ — показові виступи для народу і Путіна, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Путін здійснює показові покарання корумпованих чиновників у військовому керівництві Росії. На всіх, хто перебуває у військовому керівництві РФ, у Путіна є компромат, який використовується тоді, коли вигідно господареві Кремля. Такою думкою сьогодні, 28 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM поділилася політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Еmpire Ольга Курносова.

“Затримання генералів у РФ — це показовий виступ, і не тільки для російського суспільства, але й особисто для диктатора Путіна. Тому що якщо він запитуватиме в міністра оборони Білоусова, що там у нас на фронтах і чому армія нікуди не рухається, у Білоусова вже заготовлена відповідь. “Подивіться, яке господарство мені дісталося. Я чищу авгієві стайні. Я щотижня кого-небудь саджаю. Тому закінчу саджати корупціонерів, і будуть результати на фронті”. Насправді ж піарники активно працюють над фігурою Білоусова як можливого наступника Путіна”, — зазначила Курносова.

За її словами, сьогодні в Росії ті, хто перебуває у вищих і середніх ешелонах влади, справді всі крадуть. І це всім відомо.

“І у ФСБ, і в МВС лежать папочки на кожного з чиновників вищого рангу, середнього рангу і, напевно, навіть нижчого рангу. Ба більше, нікому нецікаво, щоб у владі були чесні люди, тому що чесні люди можуть не виконувати наказ. А ось ці, на яких гори компромату, завжди виконують те, що Путін скаже. Тому чим більше компромату, тим вище просувається чиновник чи генерал службовими сходами. А використовується цей компромат тоді, коли це вигідно начальству”, — зазначила політична аналітикиня.

Вона додала, що сьогодні саджати корупціонерів вигідно Білоусову. Коли буде вигідно саджати Путіну — будуть саджати ще більше.

“А головне — народ бачить, що йде боротьба з корупцією. Насправді ж на величезних бюджетах Міноборони наживаються не тільки генерали, але й цілком собі цивільні чиновники з числа обслуговуючих компаній. Це прекрасно розуміє і Путін, і все його оточення. Тому сьогодні саджають не всіх, а тільки тих, кого вирішили”, — резюмувала Ольга Курносова.

Читайте також: Чистки тривають: у Росії у справі про корупцію затримали п’ятого генерала

Прямий ефір