Чистки тривають: у Росії у справі про корупцію затримали п’ятого генерала

Ілюстративне фото: newsroom.ap.org

У Міноборони Росії тривають чистки. У справі про корупцію ФСБ затримала вже п’ятого генерала — Дмитра Булгакова, колишнього заступника міністра оборони Російської Федерації. Його заарештували і помістили в СІЗО “Бутирка” в Москві, тривають слідчі дії, повідомила офіційна представниця Слідчого комітету Світлана Петренко, інформує FREEДOM.

За інформацією російських журналістів, Булгаков лобіював інтереси харчових комбінатів, які постачали російським військовим неякісну їжу. Після серії поразок російської армії в Україні і виявлених проблем із постачанням продуктів російським військам генерала зняли з посади.

Примітно, що він і раніше потрапляв у скандали з незаконним освоєнням коштів і постачанням військовим неякісної продукції. Однак тоді справ проти нього не було. Справу завели лише зараз, під час арештів і звільнень наближених ексміністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Про відновлення чисток у російському Міноборони свідчить і затримання гендиректора Військово-будівельної компанії Міноборони РФ Андрія Бєлкова. Його підозрюють у зловживанні повноваженнями під час виконання держоборонзамовлення, пише “Коммерсант”.

Незважаючи на те, що Бєлков очолює будівельну компанію, яка, зокрема, виступала одним із найбільших забудовників окупованого РФ Маріуполя, його підозрюють у закупівлі томографа за завищеною ціною. У діях Бєлкова силовики поки що не вбачають корисливого наміру, тож обвинувачення йому висунуто лише у зловживанні повноваженнями. Однак після перевірок можуть бути порушені й інші кримінальні справи, зазначають журналісти.

Чистки в Міністерстві оборони мають показати російській громадськості, що в Кремлі серйозно ставляться до проблеми корупції в армії, пише The New York Times. На думку аналітиків, звільнення високопоставленого військового керівництва Росії можуть закінчитися ще не скоро. Такі чистки журналісти називають найгучнішими скандалами в російській армії за останні роки.

Читайте також: “RuTube — інтернет на бересті”: перспективи закриття YouTube в Росії оцінив Яковенко

Прямий ефір