Два головні завдання оборонної операції України назвав Братчук

Покровський і Торецький напрямки. Ілюстрація: deepstatemap.live

Покровський напрямок фронту (Донецька область) залишається найважчим і найбільш насиченим за кількістю бойових зіткнень. Про це сьогодні, 28 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Покровський напрямок сьогодні найгостріший. Ворог намагається просуватися з використанням авіації. На жаль, є просування фактично кожного дня — нехай по кілька сотень метрів, але це просування, яке забезпечується резервами. Зазначу, що ці резерви ворог планував використовувати, по-перше, на інших напрямках, а, по-друге, трохи пізніше їх залучити”, — сказав Братчук.

Він констатував, що обвалу фронту, про який говорили росіяни, і до якого готували всі свої дії, не відбулося.

“Оборонна стратегічна операція України триває на всіх ділянках фронту. Вона має дві головні цілі. Перша — не допустити обвалу фронту, попри просування ворога. Друга — знищення ресурсу російської армії, який Росія готувала для використання на найперспективніших для них ділянках, як вони вважали насамперед у Донецькій операційній зоні. Ми бачимо, як сьогодні ворог маневрує угрупованнями військ, як перекидає резерви з інших напрямків на Донецький фронт, а саме на Покровський напрямок”, — зазначив експерт.

Водночас ресурси росіян не нескінченні. Уже явна нестача в окупантів військової техніки, тому росіяни пішли на розконсервацію старих зразків техніки. Тому що військово-промисловий комплекс РФ не справляється з викликами, які перед ним постали у зв’язку з цією війною.

“А потік розконсервованої радянської старої техніки, який йде на фронт на всіх ділянках, не здатний виконати головне завдання для росіян — прорвати фронт. Поки що у ворога є перевага в небі, і шляхом скидання авіабомб противник реалізує тактику “випаленої землі”, яка, на жаль, ворогу приносить певні тактичні результати. Ми бачили, як це було в Авдіївці, як це було в Бахмуті, й сьогодні окупанти намагаються це повторити в Торецькій агломерації. Власне, тактика “випаленої землі” застосовується ними по всьому фронту”, — продовжив Братчук.

Читайте також: 28 разів росіяни намагалися вклинитися в українську оборону на Торецькому напрямку — ситуація на фронті

Прямий ефір