Міноборони з Генштабом до кінця року мають розгорнути медичну інформсистему в військових частинах, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

До кінця 2024 року Міністерство оборони та Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) мають розгорнути медичну інформаційну систему (МІС), щоб цифровізувати процеси реабілітації поранених та звільнених українських військових із російського полону. Про це сьогодні, 27 липня, заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на першому щорічному міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров’я, повідомляє FREEДOM із посиланням на пресслужбу глави держави.

“…Потрібно бути уважнішими до поранених, бути уважнішими до тих, хто повернувся з російського пекла, — йдеться про механізми реінтеграції звільнених з полону бійців, створення Центру реінтеграції та забезпечення відновлення військовослужбовців. Все, що може бути оцифроване, має бути оцифроване. Міноборони разом із Генеральним штабом до кінця року мають розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим, був зрозумілим. Це те, на що чекає кожен військовий медик і кожен військовослужбовець”, — заявив Зеленський.

Він додав, що має бути впроваджено ефективну систему реабілітації, яка передбачає ментальне відновлення військових разом із їхніми сім’ями.

Глава держави зазначив, що дав доручення уряду повною мірою забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного шпиталю з модулем реінтеграції військових, звільнених із полону, та стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги у зоні ведення бойових дій.

Читайте також: В Україні немає такої лікарні, яка б не відчула наслідків війни, — Зеленський

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською сьогодні, 27 липня, з нагоди Дня медичного працівника відвідали Національну дитячу спеціалізовану лікарню “Охматдит”.

Прямий ефір