Китай під прикриттям Росії тестує свої ВПС для можливого протистояння зі США, — аналітик про інцидент біля берегів Аляски

Ілюстративний колаж: bosco-conference.com

Наближення російських та китайських бомбардувальників до берегів Аляски — це тестування Китаєм своїх Військово-повітряних сил (ВПС). Росія виступає у цьому інциденті для прикриття. Таку думку висловив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов сьогодні, 27 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він нагадав, що з боку Китаю це не перша повітряна провокація щодо США: раніше були інциденти із метеозондами.

“Китай під прикриттям Російської Федерації тестує можливості власних Військово-повітряних сил у моменті можливих сценаріїв протистояння зі Сполученими Штатами. Йдеться насамперед про можливість тестування подібного характеру дій на тлі й навчань, і, скажімо, загострення ситуації навколо Тайваню… КНР дала чітко зрозуміти й Сполученим Штатам, і Російській Федерації, що розглядає виключно військовий сценарій відновлення суверенітету КНР над тими територіями, які вони вважають нібито невіддільною частиною своєї країни. І тому, на мій погляд, подібні дії Китайської Народної Республіки дуже прогнозовані. Тобто китайці використовують вельми цікаву тактику, коли основний удар критики й, відповідно, можливих дій у відповідь Сполучених Штатів та їх стратегічних партнерів буде спрямований насамперед на російську сторону”, — пояснює гість ефіру.

Він зазначив: хоча порушень повітряного простору США та Канади не було, це дуже небезпечна тактика.

“Вони [Китай та РФ] досягають, можливо, системи виявлення насамперед і реакції Військово-повітряних сил Сполучених Штатів та Канади на можливі порушення повітряного простору їхніх країн. Це досить небезпечна тактика”, — наголосив Снєгирьов.

Нагадаємо, 25 липня в командуванні аерокосмічної оборони Північної Америки повідомили, що американські та канадські винищувачі перехопили у берегів Аляски два китайські та два російські бомбардувальники. Вони не входили до суверенного повітряного простору США чи Канади й залишалися у міжнародному повітряному просторі. У китайському Міноборони заявили, що це були планові навчання. Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що це вперше, коли російські та китайські військові літаки пролетіли так близько до території США.

Прямий ефір