Росгвардія діє на окупованій території України: про її цілі розповів військовий оглядач

Денис Попович. Фото: detector.media

Росгвардія на окупованій території України працює на утвердження незаконної російської влади й веде боротьбу з нелояльними місцевими жителями. Про це сьогодні, 23 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий оглядач Денис Попович.

“Це та сама мета, яку вони виконують на території РФ. Грубо кажучи, це підтримання порядку на окупованій території, того порядку, який уявляють собі російські окупанти. Боротьба з партизанами, боротьба з нелояльним населенням, якого багато, яке виступає так чи інакше проти. Для цього вони там призначені. Утвердження незаконної російської влади на тимчасово окупованій території й боротьба з небажаними для цієї незаконної влади елементами”, — сказав Попович.

За його даними, деякі частини можуть бути ближче до передової, де вони можуть виконувати роль загороджувальних загонів, зокрема це можуть бути чеченські частини.

Водночас військовий оглядач зазначив, що в українських Сил оборони, спецпідрозділів є можливість дестабілізації ситуації на окупованих територіях України.

“Безумовно, є така можливість. Ми хіба не чули про ліквідацію окремих колаборантів, які перейшли на бік російських окупантів, намагалися виконувати роль чиновників на окупованих територіях? Це ніби один із варіантів. Знищення інфраструктури, яку окупаційна армія намагається будувати на зайнятих територіях. Загалом, з усім цим може боротися Росгвардія, вона намагається це робити. Тому є дуже широкі можливості щодо дестабілізації ситуації, й ці можливості зараз реалізуються. Але вони є не тільки на окупованій території, вони присутні й на територіях Російської Федерації”, — сказав Попович.

Читайте також: На окупованій території України діє найсильніша система “фільтрації” — розбір правозахисника

Нагадаємо, за інформацією розвідки Великої Британії, на території України росіяни розгорнули понад 30 тис. військовослужбовців Росгвардії.

Прямий ефір