Їх ненавидять і бояться: про роль “кадирівців” у загородзагонах російської армії висловився Скоркін

"Кадировці". Фото: ТАСС

У Росії репутація “кадирівців” людей з оточення глави Чечні Рамзана Кадирова викликає одночасно страх і ненависть, що робить їх ідеальним інструментом для загороджувальних загонів російської армії. Про це сьогодні, 22 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів незалежний журналіст і політолог Костянтин Скоркін.

“У них репутація відморозків. Їх бояться, тому що Путін створив ситуацію, коли людям Кадирова багато чого дозволено всередині Росії: вони недоторканні й завжди готові застосувати зброю та силу. У російському суспільстві існує страх перед ними їх ненавидять і бояться. Це зручний інструмент”, сказав він.

За його словами, використання “кадирівців” у загородзагонах можна розглядати як прояв ксенофобії.

“У тому сенсі, що карати повинні представники іншої національності, щоб створювати міжнаціональну напругу. Це мають бути саме “чужинці”. Це також елемент стратегії “розділяй і володарюй”, коли певну націю призначають на роль наглядачів”, пояснив політолог.

Він додав, що таким чином диктатор зміцнює свою владу, використовуючи міжнаціональні конфлікти як інструмент для підтримки контролю.

“Ксенофобія, ворожнеча між народами Росії… Так простіше всіма керувати: одних бояться, інших ненавидять. Усе це створює, знову-таки, все ту ж атмосферу взаємної ненависті, на якій і тримається путінський режим”, підсумував Костянтин Скоркін.

Читайте також: Кадиров утримує свою особисту армію коштом російського держбюджету — подробиці (ВІДЕО)

Раніше глава берлінського відділення правозахисної організації “Русь Сидящая” Юрій Боровських повідомив, що в Росії повернули загороджувальні загони, до яких залучають, зокрема, і колишніх співробітників Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

Прямий ефір