РФ важливо, щоб світ знав про її здатність засилати шпигунів — думка Постернака

Ілюстрація: gettyimages.com

Останнім часом Росія досягла значного успіху в кібершпигунстві та змогла завдати серйозної шкоди за допомогою кіберактивістів, які перебувають на урядовому забезпеченні. Але для Росії важливо не тільки нашкодити, а й щоб про здібності її шпигунів і про те, що РФ може на щось впливати, говорили. Таку думку сьогодні, 22 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політтехнолог, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

Він звернув увагу, що зараз, напередодні проведення Олімпіади, пильність спецслужб Франції та інших держав перебуває на високому рівні.

“Російській Федерації важливе безпосереднє опублікування здатності засилати шпигунів, використовувати вразливості західних демократій, різні грандіозні заходи, наприклад, такі, як Олімпійські ігри, для того, щоб проникати, залякувати, створювати перешкоди, загрозу, порушувати системи безпеки, створювати ілюзію здатності втручатися в спортивні, суспільні справи”, — сказав Постернак.

За його словами, навряд чи мова може йти в цьому випадку про масштабну діяльність.

“Справжня агентура, справжні шпигуни та приховані агенти засилаються не обов’язково в такий прямий спосіб, а логічніше за все з гарною цілеспрямованою легендою, яка не повинна викликати навіть ні йоту сумніву. Проте ось цей момент навмисного нахабства для Російської Федерації дуже важливий. Це створює ілюзію великої держави навіть у таких дрібних справах”, — зазначив політтехнолог.

Читайте також: Для Росії дестабілізація ситуації під час Олімпіади — це спосіб нагадати про себе, — Загородній

Нагадаємо, Париж відмовив деяким російським журналістам в акредитації на Олімпіаду-2024. Міністр внутрішніх справ Франції пояснив це цілями обережності. Загалом було близько мільйона заявок із різних країн.

Прямий ефір