Які країни можуть виступити посередниками в переговорах Росії та України, висловила думку політична аналітикиня

Ольга Курносова. Фото: facebook.com/olga.kurnosova.9

Наразі країни проходять кастинг на роль третьої сторони в переговорах Росії та України щодо закінчення війни. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Я думаю, що та ж Саудівська Аравія і Катар цілком про це думають, можливо, навіть Швейцарія. І потім, не будемо забувати, що у нас ще американські вибори, і від них теж багато залежатиме. Цілком можливо, що ці переговори відбудуться якраз у той момент, коли Америка буде сконцентрована повністю на своїх виборах, і їй буде не до цього. І, відповідно, можливе перемир’я може дати якісь голоси якомусь із кандидатів”, — вважає вона.

Також Курносова висловила думку, що єдиним гарантом з боку Росії може виступити Китай, але поки йому це не цікаво.

“Я думаю, що має щось статися, щоб Китаю стало вигідно цим займатися. Але, цілком можливо, що ті ж самі Сполучені Штати зможуть запропонувати щось Китаю або Євросоюзу. І в тих, і в інших великий обсяг торгівлі з Китаєм. Просто Пекін вважає, що поки ця війна триває, Росія послаблюється, і, за великим рахунком, Китаю це досить вигідно. А коли ця вигода припиниться, а з іншого боку, буде пропозиція більшої вигоди, тоді Китай вступить у гру”, — пояснила політична аналітикиня свою думку.

Читайте також: Як підготувати ґрунт для дипломатії, щоб закінчити війну РФ проти України — думки експертів і глядачів FREEДОМ

Нагадаємо, економічний експерт Ілля Несходовський сказав, що Росії стає все складніше торгувати з Китаєм: банки Піднебесної відмовляються проводити платежі з РФ. Прямі розрахунки в юанях дедалі частіше заморожують або затримують. Причиною нових складнощів стало розширення критеріїв при введенні санкцій США в червні.

Прямий ефір