Прихід до влади лейбористів у Британії не тільки не змінить підтримку України, а й посилить її, — Остальський

Прапори Великої Британії та України. Фото: ukrinform.ua

Велика Британія є одним із головних учасників коаліції зі стримування Росії. Держава готова вкладатися в оборону України не лише боєприпасами та озброєнням — співпраця Києва та Лондона переходить на новий етап. Про це сьогодні, 20 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів британський журналіст і письменник Андрій Остальський.

“Офіційні особи Британії планують конкретну реальну підтримку до 2030 року. Це серйозна обіцянка уряду Великої Британії, вони сповнені рішучості її в повному обсязі виконати. Якщо виникне нагальна потреба, то ці всі позиції можуть бути ще переглянуті в бік збільшення”, — сказав він.

Лейбористи не тільки продовжать політику попередників, а й посилять її. Усе це відображає суспільний настрій Британії, зазначив журналіст.

“У цьому немає нічого несподіваного, оскільки, перебуваючи в опозиції, Лейбористська партія та особисто Кір Стармер заявляли, що в разі приходу до влади вони не лише не змінять підтримку України, а навіть намагатимуться її посилити. І це було єдине питання, з якого Лейбористська партія відмовлялася критикувати консерваторів, поки ті були в уряді. Усе це відображає настрій громадської думки Великої Британії”, — резюмував він.

Читайте також: Тільки у Британії є можливості посилити тиск на тіньовий флот РФ, — Закревський

Прямий ефір