Тільки у Британії є можливості посилити тиск на тіньовий флот РФ, — Закревський

Андрій Закревський. Скріншот: uatv.ua

44 держави схвалили жорсткі заходи щодо боротьби з російськими танкерами, які використовуються для обходу санкцій. Провідну роль у боротьбі з тіньовим флотом РФ відіграватиме Велика Британія, адже тільки в неї для цього є всі ресурси та можливості посилити тиск. Про це сьогодні, 20 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів заступник директора Асоціації енергетичних і природних ресурсів України Андрій Закревський.

“Весь світ поклав на Велику Британію відповідальність за дотримання всіх домовленостей, які стосуються проток, морів. Тому Британія має другий флот на планеті, фінансові та юридичні важелі. У Британії є всі можливості посилити тиск на тіньовий флот РФ”, — сказав він.

Велика Британія стоїть на чолі масштабної ініціативи, яка має знищити тіньовий флот Росії.

“Є тільки одна країна в цьому ланцюжку, яка пов’язує світові потоки з потоками регіональними — це Велика Британія. Вплинути на те, щоб боротьба з тіньовим флотом РФ стала глобальною і були дотримані всі угоди світового масштабу, може тільки Британія. Це сильний хід”, — наголосив експерт.

США мають обмежені можливості в процесі тиску на тіньовий флот РФ, відмітив Закревський.

“Системний вплив на ситуацію з тіньовим флотом Америка може здійснити, лише перекривши шлях біля Аляски. Але після того, як Росії закрили виробництво танкерів льодового класу, боятися того, що багато буде танкерів, які проходитимуть через Берингову протоку, не доводиться”, — резюмував він.

Читайте також: Європа посилює тиск на тіньовий флот РФ — подробиці

Прямий ефір