Плани російського диктатора Путіна знищити Україну зазнали краху, — Блінкен

Ентоні Блінкен. Фото: president.gov.ua

Плани російського диктатора Путіна знищити Україну зазнали краху. Але агресія РФ не зупинена. Тому підтримка Києва з боку Вашингтона має тривати, незважаючи на можливі зміни в Білому домі після президентських виборів у США. Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на брифінгу на форумі з питань безпеки в Аспені, передає FREEДОМ.

Блінкен наголосив, що не можна підвести Україну, інакше Путін посилить агресію і розширюватиме її на Захід. І інші потенційні агресори далеко від Європи теж отримують уроки з цього.

“Володимир Путін уже зазнав поразки. Йому не вдалося досягти поставленої мети — стерти Україну з карти, припинити її існування як незалежної держави, включити її до складу Росії. У нього це не вийшло і не вийде”, — заявив держсекретар США.

Питання зараз, за його словами, полягає в тому, що є успіхом для Києва в майбутньому.

“Відповідь проста — це сильна незалежна Україна, яка дедалі більше інтегрується із Заходом, яка стоїть на власних ногах у військовому, економічному та демократичному планах”, — акцентував Блінкен.

Він також зауважив, що США роблять усе можливе, щоби переконатися, що у Києва є все необхідне для боротьби з триваючою російською агресією, і допомагають будувати плани на майбутнє.

“Ми бачили сильну двопартійну більшість в обох палатах Конгресу в питанні підтримки України. Я вірю, що вона все ще є. І, думаю, будь-яка адміністрація візьме це до уваги”, — резюмував держсекретар.

На його переконання, будь-яка адміністрація в Сполучених Штатах “має ставити складні запитання” в контексті триваючої агресії РФ.

“Якщо ми зупинимося, якщо ми розвернемося, якщо ми підведемо Україну, що зробить Путін? Тоді він дійсно відновить агресію і, можливо, матиме шанс досягти успіху там, де йому це не вдалося”, — вважає Блінкен.

Російський диктатор не зупиниться на Україні і, ймовірно, “звернеться до інших країн регіону, включно з членами НАТО”, доповнив він.

“І інші потенційні агресори далеко від України, далеко від Європи, вони теж отримують уроки з цього”, — сказав Блінкен.

Читайте також: Передача літаків F-16 із Данії та Нідерландів уже триває, — Блінкен (ВІДЕО)

Прямий ефір