На фронті — 135 боєзіткнень, 36 штурмів ворога відбито на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 135 бойових зіткнень. Російська армія завдала по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням семи ракет, а також 77 авіаударів, скинувши 106 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4 500 обстрілів, з них 151 — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 20 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 12 ударів по районах зосередження особового складу противника, а також уразили одну станцію РЕБ, один ЗРК “Оса” та вертолітний майданчик.

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районі Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку противник здійснив 10 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Петропавлівки, Новоосинового та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку росіяни атакували 16 разів неподалік від Греківки, Невського, Тернів, Новосадового, а також у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Виїмки та Переїзного. Загалом відбулося 11 боєзіткнень.

На Краматорському напрямку окупанти атакували дев’ять разів біля Часового Яру, Кліщіївки, Григорівки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 19 атак неподалік від Північного, Торецька, Нью-Йорка та Залізного.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 36 штурмових дій в районі населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Прогрес, Калинове, Яснобродівка, Скучне, Олександропіль та Новоселівка Перша, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Новоолександрівки та Новоселівки Першої.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 11 атак біля Красногорівки, Карлівки, Парасковіївки та Костянтинівки, де ворог намагався прорвати оборону.

На Времівському напрямку росіяни здійснили один штурм поблизу Водяного.

На Оріхівському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Сім атак росіян не мали успіху в районі Малої Токмачки, Щербаків, Роботиного та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку відбулося шість бойових зіткнень з ворогом на лівобережжі Дніпра у Херсонській області.

На Гуляйпільському напрямку ситуація суттєво не змінилася.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань армії РФ не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Українські військові продовжують завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Читайте також: Для досягнення паритету на полі бою ЗСУ необхідно більше солдатів і F-16 — думка

Нагадаємо, за минулу добу російські окупанти втратили на фронті штурмовий літак, 990 військових та 34 безпілотники. 

Прямий ефір