Орбан є частиною великої гри Росії з розмивання української формули миру, — Лісний

Віктор Орбан. Фото: ap.org

Прем’єр-міністр Віктор Орбан не є самостійним гравцем, він частина великої гри Росії з розмивання української формули миру. Таку думку сьогодні, 19 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив президент аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

Він вважає, що Орбан експлуатує свою дружбу з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом й зараз уже намагається показати свою корисність.

“Трамп дуже любить ось такі рухи, насправді. Не впевнений, що він ділиться таємницями й конкретними планами, але те, що його на цьому етапі підтримують, він цього не забуде. І Орбан думає, що в результаті зможе надалі отримати якісь дивіденди. Тим паче він увімкнув “режим миротворця”, але його потрібно засмутити. Це ж не перший “миротворець”, який хоче отримати якісь бонуси в українському питанні, як вони називають. Моя суб’єктивна думка, що Орбан — не самостійний гравець, він частина великої гри, і я думаю, що він частина гри, насамперед РФ, з розмивання нашої формули миру й ведення справедливого миру”, — сказав Лісний.

На його думку, Орбан створює білий шум, щоб Росія могла отримати перемир’я, відновити сили та продовжити знищувати Україну.

Лісний підкреслив, що “костюм миротворця” не за розміром угорському прем’єр-міністру.

Читайте також: “Миротворче” турне Орбана: реакцію євродепутатів і позицію угорського політика оцінили експерти

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви був не “мирною місією”, а невдалою спробою умиротворити агресора. 

Прямий ефір