Російські окупанти навмисно знищують житлові будинки та інфраструктуру під час боїв, — Гетьман

Бахмут. Фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Російські окупанти навмисно знищують житлові будинки та інфраструктуру під час ведення бойових дій, оскільки їхня мета — виключно захоплення території. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Вони потім будуть будувати потьомкінські села. Ми ж це бачили на прикладі Маріуполя, який вони не дозволяють своїм кореспондентам знімати зверху, тому що видно, що це “іграшкові будинки”, там ніхто не живе”, — сказав він.

Військовий аналітик наголосив, що військово-політичне керівництво Російської Федерації має намір домагатися своїх цілей за будь-яку ціну.

“Тому як завгодно, знищуючи міста. Згадайте, що було з Лисичанськом, Сєвєродонецьком, із Попасною, з Бахмутом, з Авдіївкою. Там немає завдання зберегти якусь інфраструктуру. Завдання, щоб на карті, яку їхні пропагандисти активно показують на своїх каналах, показати, що ось лінія фронту рухається, вони просуваються”, — сказав Гетьман.

Він нагадав, що прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков нещодавно заявив, що операція на Харківському напрямку не була провальною, а все йде за планом. Через це військовий аналітик прогнозує, що на Харківському напрямку найближчими днями буде досить гаряче.

Читайте також: Майже тисячу окупантів ліквідовано на фронті за добу — оновлені дані про втрати армії РФ

Раніше військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак висловив думку, що Росія готова до будь-яких втрат заради виходу на адміністративні кордони Донецької області. 

Прямий ефір