На фронті — 130 боєзіткнень, російські загарбники продовжують активно діяти на сході, — Генштаб ЗСУ

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 130 бойових зіткнень. Російські окупанти завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари чотирма ракетами, 73 авіаудари, застосувавши, зокрема, 101 КАБ. Крім цього, здійснили 4 675 обстрілів, 139 з них — із реактивних систем залпового вогню. Про це сьогодні, 19 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 16 ударів по скупченнях військової техніки і живої сили противника, уразили два пункти управління, два засоби ППО, чотири радіолокаційних станції і станції РЕБ противника.

Майже вздовж всієї лінії зіткнення тривають бої. Українські захисники стримують ворожі атаки. 

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії — відбулося 12 бойових зіткнень. Всі — в районі Глибокого та Вовчанська. Окупанти активно задіювали для ударів бомбардувальну авіацію.

На Куп’янському напрямку за минулу добу відбулось 11 атак. Сили оборони відбили усі штурмові дії біля Синьківки, Стельмахівки та Берестового.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 14 атак ворога неподалік від Макіївки, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили п’ять штурмових дій. Ворог намагався просунутись вперед поблизу Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили шість спроб противника прорвати оборону. Основні зусилля росіяни, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру.

Російські загарбники продовжували активно діяти на Торецькому напрямку. Ворог 20 разів проводив атаки на позиції ЗСУ в районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Завдавав авіаударів КАБами та некерованими авіаційними ракетами.

На Покровському напрямку Сили оборони відбили 27 штурмів і атак біля населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Уманське та Яснобродівка, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку ЗСУ зупинили ворожі атаки поблизу Красногорівки та Парасковіївки, де ворог 15 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку відбулось шість бойових зіткнень поблизу Малої Токмачки і Новоандріївки, противник успіху не мав.

На Придніпровському напрямку ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Відбито три штурми агресора.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка — без особливих змін. 

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російські окупанти зберігають військову присутність, обстрілюють населені пункти з території РФ, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність.

Читайте також: Майже тисячу окупантів ліквідовано на фронті за добу — оновлені дані про втрати армії РФ

Раніше повідомлялося, що росіяни кидають свої останні оперативні можливості для того, щоб просуватися в Донецькій області. У фокусі їхньої уваги — Торецьк, Часів Яр, траса “Покровськ — Костянтинівка”. 

Прямий ефір