“Санітарна зона”: влада РФ обмежить в’їзд у населені пункти на кордоні з Україною

Ілюстративне фото: www.unn.com.ua

Влада Бєлгородської області обмежить в’їзд у 14 населених пунктів, що межують з Україною. Усе нібито через складну оперативну ситуацію. Як повідомив губернатор області, на в’їздах планують встановити блокпости. У ці населені пункти буде заборонено в’їзд навіть громадського транспорту і таксі. А тим людям, які захочуть відвідати ці райони, заздалегідь доведеться подавати заявку на дозвіл проїхати, інформує FREEДОМ.

Не потрібен дозвіл лише для дорослих чоловіків у броньованому автомобілі зі станцією радіоелектронної боротьби (РЕБ) і в засобах індивідуального захисту. Такі заходи планують здійснити протягом тижня, повідомляє влада області.

У Кремлі вже прокоментували ситуацію і заявили, що обмеження в’їзду в населені пункти Бєлгородської області нібито не пов’язане з провалом створення так званої санітарної зони на кордоні з Україною. Там назвали такий крок нібито гарантуванням безпеки населення. Ще минулого літа російський диктатор Володимир Путін, коментуючи неспокійну ситуацію в Бєлгородській області, заявляв про створення “санітарної зони” на території України. А в травні 2024 року російські війська розпочали наступ у Харківській області. Однак, як показав час, це виявилося не під силу армії РФ.

Крім того, 110 бомб було випущено Росією по власній території та окупованих українських областях від початку 2024 року, підрахувало видання АСТРА. Щонайменше 38 керованих авіабомб, запущених російською авіацією, впали в Бєлгородській області з квітня 2023 року по квітень 2024 року. Більша частина з них не вибухнула, повідомляє The Washington Post із посиланням на документ, перехоплений українською розвідкою і переданий журналістам. П’ять авіаційних боєприпасів різної потужності виявили за два дні в Бєлгородській області наприкінці червня, пише Telegram-канал Baza. Це були ФАБ-500 і ФАБ-1500. Експерти вважають, що така неточність російських пілотів пов’язана з несправними системами наведення.

У прикордонних районах Бєлгородської області місцеві жителі масово вивішують українські прапори. Відповідне відео публікують різні Telegram-канали. Російські пропагандисти вже встигли придумати виправдання таким діям. “Z-військові” в один голос сурмлять, що росіяни нібито в такий спосіб хочуть захиститися від фейкових українських бомбардувань населення. При цьому російські військові самі й кидають бомби на своїй же території.

Читайте також: Російськими окупантами забиті всі лікарні прикордонних областей РФ, — Федоренко

Прямий ефір