В армії Білорусі немає антиукраїнських настроїв, — радник лідерки білоруської опозиції

Кордон з Білоруссю. Ілюстративне фото: pravda.com.ua

В армії Білорусі немає антиукраїнських настроїв. Про це сьогодні, 18 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка.

Він зазначив, що немає жодних ілюзій щодо незалежності самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка — той робитиме те, що йому скаже російський диктатор Володимир Путін.

“Чи може Лукашенко ввести війська? Я думаю, що білоруси йому цього не дозволять. Білоруська армія, за нашими контактами і за нашими почуттями, досить чітку позицію займає. Так, вони беруть участь у різних навчаннях, і китайські війська нещодавно приїжджали в Білорусь. Але немає антиукраїнських настроїв. І ось навіть усі опитування показують, що підтримка Росії у війні проти України не зростає, вона на такому стабільно низькому рівні, збігається з прихильниками Радянського Союзу, “сильної руки” Лукашенка та Путіна”, — сказав Вячорка.

На його думку, якщо Лукашенко спробує втягнути у війну білоруську армію, то це обернеться проти самопроголошеного президента.

“Я не вірю в наземну операцію. Тому що Україна відмінно підготовлена, кордон захищений, замінований, залізниця заблокована, тому все, що можуть зробити Путін та Лукашенко, — це використовувати білоруський повітряний простір для провокацій, для атак та для інформаційно-психологічних операцій, щоб відтягувати українські війська від лінії фронту”, — вважає Вячорка.

Читайте також: “Напруженість” на кордоні з Білоруссю і можливість відкритого вступу Лукашенка у війну проти України проаналізували експерти

Раніше моніторингова спільнота “Беларускі Гаюн” повідомила, що в ніч з 15 на 16 липня російський дрон-камікадзе типу “Шахед” залетів у повітряний простір Білорусі. За її даними, це вже третій безпілотник за останній тиждень, який залітає з території РФ на білоруську територію.

Прямий ефір