В армії РФ націоналізм і нацизм процвітають, — Яковенко

Ігор Яковенко. Фото: espress.tv

Націоналізм і нацизм у російській армії — вже звична річ. Дискримінація солдатів за національною ознакою стала нормою. Хвилювання з цього приводу доводиться стримувати силовими методами на місцях, але соціальна напруга зростає. Таку думку сьогодні, 17 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський журналіст, соціолог Ігор Яковенко.

“В армії РФ націоналізм і нацизм процвітають. Багато випадків дискримінації людей за національною ознакою”, — сказав він.

Напруга всередині російської армії накопичується, і невідомо, у що може вилитися можливий бунт людей зі зброєю, зазначив експерт.

“Є небезпека, тому що в армії люди зі зброєю, і тому перегнути палицю стосовно них досить небезпечно. Поки що це не виливається в якісь серйозні ексцеси. Але це все з часом накопичується”, — пояснив він.

Соціальне невдоволення з різних причин накопичується в російському суспільстві, що може призвести до обвалення режиму в РФ.

“Соціальна напруга породжує мікротріщини в режимі, які накопичуються з часом. І в певний момент всі мікротріщини можуть злитися в одну і може статися обвалення режиму”, — резюмував Яковенко.

Читайте також: “Повна маячня”: ведення нових правил поведінки у РФ для мігрантів із Центральної Азії оцінив Яковенко

Прямий ефір