100 млн доларів для підготовки до зими отримає Україна від ООН

Володимир Зеленський і Філіппо Гранді. Фото: president.gov.ua

Управління верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) надало Україні пакет допомоги в розмірі 100 млн дол. Про це повідомили сьогодні, 16 липня, в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

За інформацією Офісу, сьогодні президент України Володимир Зеленський зустрівся з верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

“Цінуємо сьогоднішнє оголошення нового пакету допомоги УВКБ ООН у розмірі 100 млн дол. США для підготовки України до зими. В умовах постійних обстрілів енергетичних об’єктів це дуже важлива допомога”, — звернувся Зеленський до Гранді.

Президент звернув увагу, що Україна потребує додаткової підтримки для відновлення зруйнованого житла та облаштування укриттів у школах і лікарнях, щоб українці могли повернутися додому.

Філіппо Гранді зазначив, що під час таких візитів ставить за мету показати донорам, що насправді відбувається в Україні, аби вони й надалі виділяли кошти на допомогу українцям. Він розповів, що вже відвідав деякі райони в Києві, які зазнали бомбардувань минулого тижня, та дитячу лікарню “Охматдит”.

Читайте також: РФ назвала свою наступну ціль: чи варто побоюватися обстрілів українських ГЕС і як реагувати на шантаж Кремля

Прямий ефір