Головною козирною картою РФ залишається авіація: ситуацію на Покровському напрямку прокоментував Братчук

Сергій Братчук. Скріншот: uatv.ua

Траса Т-0504 “Покровськ — Костянтинівка”, яка є найважливішою логістичною артерією для Сил оборони України, залишається однією з ключових цілей росіян на літню кампанію. Про це сьогодні, 16 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Покровський напрямок справді залишається найскладнішим. Не забуваємо про те, що ворог хоче вийти на лівобережжя річки Вовча, підібратися до Карлівського водосховища. Це головна мета, яку він переслідує в цій літній кампанії, і розраховує досягти до кінця серпня нинішнього року”, — коментує гість ефіру.

Він наголосив: тактичних успіхів на цих ділянках фронту ворог досягає ціною величезних втрат і завдяки своєму козиреві — авіації.

“Втрати російської армії зросли практично у рази. Вони стали рекордними за весь час повномасштабного вторгнення. Ми чудово розуміємо, що головною козирною картою для них залишається авіація. Це те, чим ворог може похвалитися сьогодні, це те, що він сьогодні застосовує по всій лінії бойового зіткнення і, зокрема, на Покровському напрямку. Тому що КАБи (керовані авіабомби, — ред.), ФАБи (фугасні авіабомби, — ред.) — те, що є на озброєнні російської армії, сьогодні летить не лише в наші умовно тилові міста, здійснюючи терор цивільного населення, а й, власне, по лінії фронту”, — констатував Сергій Братчук.

Читайте також: Битва за трасу Костянтинівка — Покровськ стане важливим етапом літньої військової кампанії — подробиці від Поповича

Нагадаємо, росіяни минулої доби понад 30 разів штурмували на Покровському напрямку, 17 разів намагалися захопити укріплення українських підрозділів на Курахівському.

Читайте також: Армія РФ зазнає максимальних втрат — цифри, причини, мотивація (ВІДЕО)

Прямий ефір