“Онікси” замість “Калібрів” росіяни можуть встановлювати на кораблі — деталі від Риженка

Андрій Риженко. Фото: facebook.com/TarChmut

Під час будівництва на російські кораблі класу “Каракурт” і “Буян М”, а також нові фрегати “адміральської” серії “Адмірал Ессен”, “Адмірал Макаров”, “Адмірал Григорович” встановлюються вертикальні пускові установки 3С14. Циліндр установки, в який завантажується ракета, має діаметр, який підходить як для “Калібрів”, так і для “Оніксів”. Якщо росіяни почнуть замість “Калібрів” використовувати “Онікси”, їх складніше буде збивати. Про це сьогодні, 15 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав капітан 1-го рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗСУ (2004-2020 рр.) Андрій Риженко.

За його словами, кожна пускова установка здатна нести вісім ракет.

“Ракета “Онікс” — надзвукова. Її швидкість становить 3 махи (3 672 км/год), тому “Онікси” збивати складніше. У 2022 році росіяни дуже часто ними били по Одесі та Миколаєву. Зараз питання тільки в тому, скільки цих ракет є на озброєнні Росії”, — сказав Риженко.

Він зазначив, що “Оніксів” у Росії менше, ніж “Калібрів”.

Додамо, що “Онікс” — це універсальна надзвукова протикорабельна ракета середнього радіуса дії. У війні проти України російські військові використовують ці ракети для ударів по наземних цілях.

Читайте також: Росіяни будують уніфіковані пускові установки для ракет “Калібр” і “Онікс”, — Плетенчук

Нагадаємо, російські окупанти найчастіше ракетами “Онікс” атакують південні регіони України.

Прямий ефір