У нас мають бути сильні, дружні, для початку хоча б прагматичні відносини з Угорщиною, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна не воює з Угорщиною, в неї ворог один — Росія. Візит прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до України — це дуже добре, адже країни є сусідами, а відносин між ними не було. Про це сьогодні, 15 липня, під час пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання кореспондентки FREEДОМ щодо “миротворчого” турне Віктора Орбана.

“Те, що візит був в Україну, — це добре в будь-якому випадку, тому що у нас конкретно не було відносин. Ми сусіди, ми ж не воюємо з угорцями. У нас ворог один, я хочу, щоб ми не забували, — Росія. І, на жаль, вони втягнули в цю війну Білорусь, з території якої нас також атакували. Але з угорцями ми не воюємо. У нас повинні бути сильні, дружні, принаймні треба побудувати спочатку хоча б прагматичні відносини”, — зазначив Зеленський.

Він звернув увагу, що багато українців зараз живуть в Угорщині.

“Якщо він [Орбан] використовував Україну, щоб після цього йому було комфортно поїхати в Росію, про його візит в Росію, до речі, я не знав, коли він був в Києві, якщо він це так використовував, це неправильно, я вважаю. Його візит в Росію я не підтримую, але це його рішення”, — сказав президент.

Глава держави наголосив, що країни Євросоюзу та НАТО засудили візит Орбана до Росії.

“На засіданні нашої ради була дуже серйозна розмова про те, що не може бути проросійської політики в жодного члена НАТО. Тому я, чесно кажучи, вважаю, що нам треба спробувати побудувати між нашими країнами відносини. Треба спробувати”, — резюмував Зеленський.

Читайте також: “Миротворча місія” Орбана — як реагуватиме Брюссель (ВІДЕО)

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан направив лідерам ЄС свій так званий “мирний план”.

Раніше Орбан вперше відвідав Київ з візитом, після чого відправився на зустріч з Путіним до Москви.

Прямий ефір