Кремлю вигідно вербувати іноземців на війну проти України: причини назвав експерт

Іван Ступак. Фото: Facebook

Росія вербує на війну проти України іноземців, зокрема вихідців з Африки та Індії. Під час візиту до Москви прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді порушив питання вербування громадян Індії, у Кремлі пообіцяли відправити додому тих, хто вже воює в Україні, та не набирати нових солдатів. Для Росії найманство іноземців дуже вигідне. Про це сьогодні, 15 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак.

За його словами, вербування громадян Африки економічно вигідне Росії.

“З іншого боку, якщо ми подивимося суто прозаїчно на грошове питання, то загиблим африканським громадянам можна не виплачувати суми, які були обіцяні, хоча суми було закладено в бюджет. Ми розуміємо, що родичі їхні не приїдуть і не вимагатимуть у російського Міноборони виплат за смерть своїх родичів, і ці гроші можна банально, шляхом різних схем вивести у своє особисте користування, поділившись зі старшим командуванням, середнім командуванням, молодшим командуванням”, — пояснив Ступак.

Читайте також: Від США залежить, чи стане Індія повноцінним партнером Заходу, — думка експерта

Нагадаємо, за словами глави Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, в Росії на війну проти України вже відправили 10 тис. мігрантів. Як правило, серед них — представники бідних країн, які тікають до РФ за кращим життям, а опиняються на фронті.

Прямий ефір