Підготовка до другого Саміту миру: попередній план роботи озвучив Зеленський

Володимир Зеленський. Скріншот: youtube.com/@PresidentGovUa

Україна продовжує роботу над реалізацією формули миру. Наприкінці липня — на початку серпня в Катарі відбудеться перша зустріч радників з безпеки, на якій обговорять енергетичну безпеку України. Про це сьогодні, 15 липня, на пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

Наступний крок, за словами Зеленського, Київ зробить у серпні. Тоді в Туреччині в тому ж форматі за столом переговорів обговорять питання продовольчої безпеки. У вересні партнери України зберуться в Канаді. Головною темою стане обмін полоненими і повернення незаконно депортованих до Росії маленьких українців. За підсумками цих трьох зустрічей буде напрацьовано план наступного Саміту миру, впевнений Володимир Зеленський.

“Як ми йшли, за таким планом ми й будемо продовжувати йти. Після цих трьох пунктів, якщо вони спрацюють, буде готовий повністю план реалізації всіх пунктів. І я ставив завдання, щоб у листопаді в нас був повністю готовий план, як і саміт. Тобто план буде готовий, для саміту другого буде все готово, якщо ці три пункти ми реалізуємо”, — сказав президент України.

Він вважає, що на другому Саміті миру мають бути присутні представники Росії.

Читайте також: Що пообіцяли Україні країни-підписанти угоди Ukraine Compact, пояснив Мережко 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що за останні дні Україна підписала двосторонні угоди про співпрацю у сфері безпеки з Польщею, Люксембургом і Румунією. І готується підписати зі ще трьома державами.

Прямий ефір