Росія застосовує акції залякування, щоб знизити допомогу Україні, — Матвєєв

Ян Матвєєв. Скріншот: uatv.ua

Росія застосовує акції залякування, щоб знизити допомогу Німеччини Україні. Про це сьогодні, 15 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Ян Матвєєв.

Він зазначив, що Німеччина є одним із лідерів загалом у підтримці України та одним із лідерів європейської економіки.

“Але водночас також ми знаємо, що Німеччина досить довго мала такі тісні зв’язки з Росією та з путінською владою зокрема. І торгівля газом дуже активно йшла. І зокрема тому в Німеччині дуже багато різних політичних сил, які безпосередньо якимось чином фінансуються путінським режимом і лобіюють інтереси Путіна. Плюс досить багато різних людей, які можуть робити різні речі, починаючи від виступу в Бундестазі та закінчуючи якимись диверсіями або чимось ще. Тобто через те, що країни були дуже близькі, то і різних путінських агентів у Німеччині, природно, досить, які, напевно, вже давним-давно там легалізовані, проживають… Плюс різні агенти впливу, тобто звичайні німці, німецькі політики, особливо правого спрямування, які також можуть, за бажанням із Кремля, чинити різний вплив”, — сказав Матвєєв.

Він звернув увагу, що це велика загроза, але поки що в Німеччині з цим справляються. За словами експерта, зусилля Кремля спрямовані на те, щоб знизити допомогу Україні, показати, що це “шкодить Європі”.

“І зробити це, власне, через своїх агентів впливу. Ну, або ось прямі акції залякування або спроби усунення важливих людей, які теж, по суті, робляться для залякування. Природно, там, убивши керівника Rheinmetal, неможливо зупинити виробництво, але це саме така акція залякування за своєю суттю”, — сказав Матвєєв.

Читайте також: Росія погрожує направити далекобійні ракети на європейські столиці (ВІДЕО)

Раніше директор Агентства реформування сектору безпеки, експерт із національної безпеки Віктор Ягун висловив думку, що замах на голову правління німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, якому запобігли американська та німецька розвідки, можна вважати превентивним ударом Москви. Він спрямований проти менеджерів оборонних компаній, які співпрацюють або збираються співпрацювати з Києвом.

Прямий ефір