Поява військовослужбовців держав НАТО в тій чи іншій якості в Україні не виключена, — Хандогій

Багатонаціональна бойова група НАТО. Фото: nato.int

Поява військовослужбовців держав НАТО в тій чи іншій якості в Україні не виключена в найближчому майбутньому. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив колишній надзвичайний та повноважний посол України, президент громадської організації “Українська асоціація зовнішньої політики” Володимир Хандогій.

Він зазначив, що президент Франції Еммануель Макрон уже заявляв про можливе введення військ НАТО на територію України.

“Тут немає консенсусу в НАТО. Тому говорити про відправлення контингентів або участь якихось контингентів НАТО, як організації, в Україні не доводиться. Інша справа, що деякі держави, які входять до НАТО, вони мають право на національному рівні ухвалити таке рішення. І те, що говорив Макрон, це якраз про те, що саме Франція готова за певних умов спрямувати якісь сили й засоби, але насамперед ішлося про навчання українських військових”, — сказав Хандогій.

Він нагадав, що Франція зараз зіткнулася з деякими внутрішніми політичними проблемами, тож ця тема дещо відійшла вбік.

“На мій погляд, у перспективі ми ще повернемося до обговорення цього питання. І я не буду здивований, якщо ми все-таки в осяжному майбутньому станемо свідками участі військовослужбовців держав НАТО в тій чи іншій формі в Україні”, — вважає Хандогій.

Читайте також: Готовність країн НАТО відправити свій військовий контингент в Україну проаналізували експерти

Нагадаємо, раніше народний депутат України, голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв сказав в ефірі FREEДОМ, що офіційний Київ підтримує ініціативу низки західних країн направити в Україну своїх військових інструкторів. Підготовка українських військових на полігонах в Україні спростить логістику.

Прямий ефір