Росії потрібна пауза для накопичення сил: про проблеми ВПК і армії РФ розповів Дикий

Євген Дикий. Фото: uac.gov.ua

У РФ спостерігаються серйозні проблеми у військовій сфері — дефіцит особового складу, брак броньованої техніки та боєприпасів, спорожнілі склади озброєння. Саме тому розгорнулася масштабна кампанія з метою змусити Україну до перемир’я. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Можливості призову у РФ не безмежні. На Харківщині, на відміну від Донбасу, йшли новобранці, і це дуже позначилося на бойових діях. Втрати один до восьми на нашу користь саме через те, що туди кинули новобранців прямо з учебки. І в них навіть сержанти й офіцери теж були нещодавно мобілізовані. Якість “гарматного м’яса” з кожним набором зменшується”, — розповів він.

В армії РФ спостерігається дефіцит техніки, яку вони не можуть виробляти швидко та якісно.

“Техніки в армії РФ мало. Тому що українські захисники багато за цей час знищили. Вони виробляють до 20 нових танків за місяць — це їхня верхня межа. І десь ще 50 вони знімаються зі зберігання. Тобто всього 70 машин приїжджає на фронт. За цей самий час згорає в середньому 120 за місяць”, — пояснив експерт.

Броньована техніка, яку накопичив Радянський Союз, також закінчується, що підтверджують супутникові знімки.

“Супутникові дані показують, що на складах не залишилося і третини від того, що ще колись Радянський Союз накопичив для можливої третьої світової війни. Тобто вони зараз втрачають усі стратегічні запаси. Цих запасів бронетехніки залишилося на рік”, — сказав екскомандир взводу батальйону “Айдар”.

Артилерія та боєприпаси також закінчуються. Саме тому Росія йде на співпрацю з Північною Кореєю, яка постачає армії РФ боєприпаси.

“По артилерії в них картина ще гірша. Тому що вони вже залучили гармати часів Другої світової, які не випускаються з 1940-х років, а з озброєння зняті в 1970-х. У них залізо закінчується навіть набагато швидше, ніж “м’ясо”, — підкреслив Дикий.

Росія побоюється, що Україна зможе зміцнитися завдяки допомозі Заходу і використовує проміжок часу, коли допомога союзників тільки на шляху, щоб змусити Київ сісти за стіл переговорів і укласти перемир’я.

“Вони краще за нас із вами знають, наскільки погана ситуація в їхній армії. І тому дуже поспішають. Поки в Україні розгойдується мобілізація, поки не долетіли F-16, вони намагаються зараз максимально використати ту перевагу, яку накопичили до зими. Вони йдуть на все — від замахів у Західній Європі до прямого розстрілу дитячої лікарні, тому що розуміють, що в них не так багато часу”, — резюмував експерт.

Читайте також: Заяви РФ про провокації на дамбах біля Києва і Канева — це один з актів примусу України до перемир’я, — Дикий

Прямий ефір