25 поранених і двоє загиблих: стали відомі наслідки ракетного удару РФ по селищу Буди

Селище Буди. Фото: Telegram/Ігор Клименко

Російські війська напередодні вдарили по вокзалу селища Буди в Харківській області двома ракетами “Іскандер-М”. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передає FREEДОМ.

Внаслідок атаки росіян загинули двоє людей — начальник Харківського районного управління ГУ ДСНС у Харківській області Артем Костиря та поліцейський сектору реагування патрульної поліції Олексій Кощій. Понад 20 жителів дістали поранення. 

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, пошкоджено 26 житлових будинків, дев’ять адмінбудівель, дві автівки, будівлю вокзалу, три допоміжні споруди та залізничне полотно. 

Поранення дістали 25 людей, зокрема двоє дітей: дівчинка 14 років і 9-річний хлопчик.

“Серед дев’яти госпіталізованих троє поранених амбулаторно лікуються, троє потребують оперативного втручання, двоє людей — у середньому стані. 14-річна дівчинка продовжить лікування у дитячій лікарні, її стан — середній”, — уточнив Синєгубов.

Також внаслідок удару РФ було пошкоджено автомобіль швидкої допомоги, який прибув за викликом. Армія окупантів використала звичайну для неї практику — коли всі профільні служби були на місці удару, росіяни повторно атакували. 

“Росія вже не вперше атакує екстрені служби, коли вони рятують цивільних. За кожен такий злочин буде відповідальність і відповідь — у судах і на полі бою”, — наголосив глава МВС України Ігор Клименко. 

Читайте також: Чотири з п’ятьох “Шахедів” збито, ще один “пішов” в напрямку Білорусі — подробиці відбиття нічної атаки РФ

Прямий ефір