У РФ немає коштів і можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева, — ЦПД

Андрій Коваленко. Фото: hvylya.net

Заявами про можливе знищення Київської ГЕС і Канівського водосховища Кремль намагається викликати паніку серед українців. А також нав’язати наратив про “мир за будь-яку ціну”. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, коментуючи заяву офіційної представниці МЗС Росії Марії Захарової про нібито підготовку диверсії на українських стратегічних об’єктах, інформує FREEДOM.

У Центрі протидії дезінформації зазначають, що росіяни розраховують на те, що українці під впливом страху підуть на поступки Кремля.

“Не дивлячись на те, що заява Захарової виглядає як спроба забезпечити Росії алібі перед терактом, у РФ немає коштів і можливостей для знищення дамб біля Києва і Канева. Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною”, — з повідомлення Центру протидії дезінформації при РНБО України у Telegram.

Як пояснили в ЦПД, лякаючи українців підривом дамб у Києві та Каневі, росіяни продовжують свою інформаційну операцію з назвою “Мир”.

Як повідомлялося раніше, це кремлівська програма, яку російські пропагандисти намагаються розгорнути в країнах Заходу і глобального Півдня. Її мета — розмити поняття української формули миру.

Як заявив керівник ЦПД Андрій Коваленко, головна логіка дій росіян — спрацювати на частину суспільства, яка готова на мир за будь-яку ціну.

“Росія не готова до справедливого миру і нарощує військові можливості для продовження війни. Сіяння надій на готовність до миру має на меті — створити ілюзію, що це Україна не хоче миритися. І це їхній головний наратив для різних аудиторій світу. Єдиним реальним доказом того, що Росія готова до справедливого миру, буде присутність її представників на другому Саміті миру. Втім, зараз Росія робить усе, щоб розмивати українську формулу миру і відволікати увагу своїми “планами”, — написав Андрій Коваленко в Telegram.

Читайте також: Зрив другого Саміту миру — одна з цілей Росії: причини назвали в ЦПД

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ (МЗС) України категорично спростовує абсурдні російські звинувачення в нібито підготовці українською владою підриву дамб Київської гідроелектростанції (ГЕС), Канівського водосховища, або іншої інфраструктури для нібито покладення провини на Росію. Про це 12 липня заявили в МЗС України.

Прямий ефір