Зеленський у США зустрівся з керівництвом церкви, яка з 1994 року провадить гуманітарну діяльність в Україні

Зустріч Володимира та Олени Зеленських з керівництвом церкви. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська зустрілися у Солт-Лейк-Сіті (штат Юта, США) з керівництвом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, парафіянами якої є більшість населення штату. Церква з 1994 року провадить гуманітарну діяльність в Україні, інформує FREEДОМ із посиланням на Офіс президента України.

Президент розповів про наслідки російського терору для духовного життя України та українців, зокрема про руйнування 170 та пошкодження сотень релігійних будівель.

Старійшина Квентін Л. Кук зазначив, що Церква Святих Останніх Днів провадить гуманітарну діяльність в Україні з 1994 року, зокрема її волонтери допомагали постраждалим від удару по “Охматдиту” та інших обʼєктах у Києві 8 липня і під час попередніх російських обстрілів.

Володимир Зеленський подякував релігійній громаді за активну волонтерську діяльність в Україні та молитви. Президент розповів про потребу в подальшій гуманітарній підтримці, зведенні житла для тимчасово переміщених осіб та забезпеченні громадських місць укриттями.

Нагадаємо, під час робочого візиту до США президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська зустрілися з губернатором та першою леді Юти Спенсером та Еббі Коксами. Обговорювалася регіональна співпраця.

Прямий ефір