Зеленський обговорив регіональну співпрацю з губернатором Юти — подробиці

Володимир Зеленський та Спенсер Кокс. Фото: president.gov.ua

Під час робочого візиту до США президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська зустрілися з губернатором та першою леді Юти Спенсером та Еббі Коксами. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент подякував за гуманітарну допомогу з боку організацій Юти й зазначив, що для нього важливо особисто висловити вдячність усім американцям, губернаторам та сенаторам за підтримку.

Зеленський розповів про деталі свого візиту до Сполучених Штатів Америки, зокрема про зустрічі в Конгресі, Білому домі та участь у заходах з нагоди ювілейного саміту НАТО.

“Це був дуже успішний саміт. На ньому йшлося не лише про зброю, протиповітряну оборону, українських дітей, а й про відбудову та житло. І ми вдячні вам за гуманітарну підтримку, зокрема з житлом. У нас в Україні була хороша делегація з Юти, і ми запрошуємо вас наступного разу”, — сказав президент.

Глава держави розповів про успішні приклади патронату держав-партнерів над українськими регіонами та запропонував налагодити регіональні зв’язки між областями України й американськими штатами.

Зеленський розповів, із якими викликами стикається Україна під час підготовки до навчального року, передав потребу в бомбосховищах для навчальних закладів та лікарень.

Зеленська додала, що восени в Києві відбудеться четвертий Саміт перших леді та джентльменів і запросила першу леді Юти взяти в ньому участь.

Читайте також: Співпраця на рівні оборонних компаній та допомога у відбудові: Зеленський зустрівся з американськими губернаторами (ВІДЕО)

Прямий ефір